Opgegroeid in het groene landschap van Limburg. Altijd aan het voetballen en vol energie. Op mijn 14e gescout door MVV Maastricht en mijn opleiding op het Johan Cruijff college afgerond. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Ambitieus, optimistisch, hardwerkend en altijd in voor iets nieuws. Dromend van een carrière in de sport, als prof voetballer, belandde ik door een hardnekkige en chronische enkelblessure, terug in de schoolbanken. Na een afstudeerstage bij Tenerife Top Training en een half jaartje vertoeven in Tenerife keerde ik terug naar Nederland. Communicatie management studeren in Eindhoven werd mijn nieuwe missie.

Toen ik mijn voetbaldroom moest laten varen, was ik zoekende. Ik kon eerder voetballen dan lopen, tenminste dat zeggen mijn ouders. En nu, nooit meer voetballen? Nooit meer sporten? Ik kon me er niks bij voorstellen. Dus nam ik maar een abonnementje bij de lokale sportschool.

Zonder enige kennis en interesse ging ik aan de slag. Krachttraining, cardio, ik deed alles door elkaar. Helemaal niet sporten dat zat er bij mij niet in. Na een aantal maanden aanmodderen zag ik toch kleine veranderingen aan mijn lichaam. Ik was altijd de smalste jongen van de klas, een jongetje ook in de pubertijd! Maar ik zag de eerste veranderingen, niet zo spannend, want in het begin gaat alles snel. Ik werd nieuwsgierig. Ik veranderde van teamsporter naar individuele sporter. En dat vond ik heel interessant. Niemand anders die verantwoordelijk is voor het eindresultaat, alleen ik!

Ik ging dingen opzoeken en lezen om ze vervolgens bij mezelf uit te proberen. Wat werkt wel voor mij en wat werkt niet. Mijn focus lag alleen op training. Voeding? Gewoon wat de pot schaft.

Na een tijdje ging ik niet meer vooruit. Inmiddels trainde ik gevarieerd en constant maar de progressie was minimaal. Voeding zei iemand in de sportschool. Ik kon altijd eten voor tien maar mijn gewicht bleef constant. Met een hoge stofwisseling (24/7 honger) ging ik me er toch meer in verdiepen. De treinreizen van Limburg naar Eindhoven voor mijn opleiding was ik snel beu. Een studentenkamer in Eindhoven was het gevolg. En om 17:30 uur mijn benen onder de tafel schuiven en wachten zat er ook niet meer in. Voeding was plots mijn prioriteit en zo werd mijn gezonde leven steeds completer.

Vandaag de dag een kleine drie jaar na de start is het mijn levensstijl. Dag in dag uit ben ik bezig om de beste versie van mezelf te zijn. En dat wil ik voor lange tijd doen, vandaar dat ik me recent meer heb verdiept in gedragsverandering. De keuzes die ik nu maak, zijn keuzes opzicht. Maar het is nog veel interessanter om te begrijpen WAAROM ik bepaalde keuzes maak. Bij gedragsverandering leer je hoe jouw gedrag het resultaat kan beïnvloeden. Waarom kies je na een drukke werkdag voor thuisbezorgd.nl en niet voor een gezonde maaltijd? Dat is interessant, want op het moment dat je begrijpt waarom je die keuze maakt, kun je daar de volgende keer op inspelen. 

De combinatie van voeding, training en gedragsverandering pas ik nu voor Mark My Fitness toe in de praktijk. Door te coachen, te begeleiden en mensen bewust te maken van hun gedrag draag ik dagelijks mijn steentje bij aan de gezondere levensstijl van anderen!

Wil je mijn weg naar de beste versie van mezelf volgen?

Volg me dan even op Instagram  en YouTube

Wil jij starten met jouw transformatie? Neem dan contact op!